Για την επάνδρωση του Λιμεναρχείου Γαλαξειδίου…

Ο Δήμαρχος Δελφών κ. Π. Ταγκαλής, εμφανίστηκε με πρόσφατη επιστολή του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, να ανησυχεί για την επάνδρωση του Λιμεναρχείου Γαλαξιδίου (την μοναδική εναπομείνασα δημόσια υπηρεσία με έδρα το Γαλαξίδι) , που είναι όντως πολύ χαμηλή, υπηρετούν 5 άτομα ενώ προβλέπονται 12.

Αυτό που βέβαια καθόλου δεν έθιξε είναι ότι ο ίδιος πρώτος υπονόμευσε την βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη προοπτική της παρουσίας του Λιμενικού Σώματος στο Γαλαξίδι, όταν (χωρίς κανέναν απολύτως σοβαρό λόγο) άλλαξε τον σχεδιασμό του κτιριακού έργου του Ναυτικού Ομίλου Γαλαξιδίου και εξοβέλισε από το κτίριο το Λιμενικό Σώμα, για το οποίο είχε προβλεφθεί στον σχεδιασμό της προηγούμενης δημοτικής αρχής η διάθεση του πρώτου ορόφου.

Το έργο τότε (2019) ήταν ήδη ενταγμένο σε πλήρη χρηματοδότηση από το Π.Δ.Ε. της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και σε πολύ προχωρημένο μελετητικό και αδειοδοτικό στάδιο.

Το αποτέλεσμα του «νέου σχεδιασμού» του έργου, όπως και σε τόσες άλλες περιπτώσεις, το βλέπουμε καθαρά… Τριάμισι χρόνια μετά το έργο δεν έχει καν δημοπρατηθεί, το σωματείο του Ναυτικού Ομίλου δεν έχει αποκτήσει την μόνιμη στέγη του, ενώ το Λιμεναρχείο Γαλαξιδίου παραμένει στο ενοίκιο, σε ακατάλληλη θέση και λειτουργεί μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας!

Λουκάς Αναγνωστόπουλος