Αντικειμενικές Αξίες στον Δήμο Δελφών: Μια ιστορία κωμικοτραγική!

Διαβάζουμε σε ρεπορτάζ (ενδεικτικά, ένα από τα πολλά) μεγάλης ειδησεογραφικής ιστοσελίδας: «Αντικειμενικές αξίες – ακίνητα: «Βροχή» τα αιτήματα από Δήμους για «κούρεμα» στις τιμές ζώνης. Πάντως να σημειωθεί ότι η πλευρά του Υπουργείου Οικονομικών έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους, ότι θα εξετάσει μόνο τις γνώμες των δημοτικών συμβουλίων που συνοδεύονται με αποδεικτικά στοιχεία για τις πραγματικές τιμές της αγοράς».

Τι έγινε για το θέμα αυτό εδώ στον Δήμο Δελφών; Ως συνήθως, μια «ξεπέτα», κατά την λαϊκή διάλεκτο…

Μια Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου (η υπ’ αριθμ. 02/19-01-2023) που αποτελούσε απλή συρραφή των επιμέρους αιτημάτων διαφόρων Κοινοτήτων του Δήμου μας, χωρίς καμία αιτιολόγηση και κυρίως χωρίς καμία τεκμηρίωση.

Μια απόφαση δημοτικού συμβουλίου, που θα πάει (σύμφωνα με όλα τα έγκυρα ρεπορτάζ) απευθείας στο καλάθι των αχρήστων! Ίσα ίσα, για να λέει η δημοτική αρχή ότι δήθεν κάτι έκανε. Ότι δήθεν υπέβαλε αίτημα…

Ποιος να κάθεται τώρα να φτιάχνει τεκμηριώσεις… Ποιος να κινητοποιεί εκτιμητές ακινήτων; Ποιος να κάτσει να συγκεντρώσει στοιχεία από την αγορά (συμβόλαια, φορολογικές δηλώσεις κ.λπ.)… Μόνο σε άλλους Δήμους γίνονται αυτά!

Κι όλα αυτά σε μια περιοχή που πραγματικά αποτελεί ένα κραυγαλέο παράδειγμα κρατικής υπερφορολόγησης. Σε μια από τις φτωχότερες περιοχές της χώρας, όπου οι αντικειμενικές αξίες φτάνουν πολλές φορές να είναι 3 και 4 φορές πάνω από τις πραγματικές τιμές της αγοράς.

Και οι συμπολίτες μας καλούνται να πληρώνουν ΕΝΦΙΑ, φόρους μεταβιβάσεων κ.λπ. με τις παρανοϊκές αυτές αντικειμενικές αξίες.

Μια φορά λοιπόν που ανοίχτηκε ένα «παράθυρο ευκαιρίας» για να εξορθολογιστεί κάπως αυτή η αδικία εις βάρος του τόπου μας, πέσαμε σε μια δημοτική αρχή που όχι μόνο δεν ασχολήθηκε σοβαρά, αλλά στην πραγματικότητα δεν ασχολήθηκε καθόλου!

Εμείς, ως δημοτική παράταξη, πολλές φορές δημόσια και στο δημοτικό συμβούλιο, θέσαμε το ζήτημα, αλλά δυστυχώς χωρίς ουσιαστική ανταπόκριση.

Αυτός δυστυχώς είναι ο τρόπος που λειτουργεί η σημερινή δημοτική αρχή. Όλα με προχειρότητα, χωρίς βάθος, απλά και μόνο για να «ξεγελά» τους συμπολίτες μας ότι ενεργεί, ενώ ουσιαστικά αδιαφορεί για τα σημαντικότερα ζητήματα της κοινωνίας, αυτά που επιδρούν άμεσα στην οικονομική κατάσταση του κάθε συμπολίτη μας.

8 Φεβρουαρίου 2023

Ανανεωτική Δύναμη Δήμου Δελφών

Υ.Γ. Για του λόγου το αληθές, επισυνάπτουμε την σχετική Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών.

Χρησιμοποίησε τα βελάκια για να δεις τις σελίδες…