Απόντες και από το Φόρουμ των Δελφών…

 

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το  Φόρουμ των Δελφών, που διεξήχθη από την Δευτέρα 10 Μαΐου έως και το Σάββατο 15 Μαΐου, έλαβε χώρα στο Ζάππειο Μέγαρο της Αθήνας. Στο Φόρουμ συμμετείχαν περισσότεροι των χιλίων ομιλητές από 42 χώρες, ενώ την έναρξή του κήρυξε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Μεταξύ των άλλων που συμμετείχαν ενεργά ήταν και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας,  τουλάχιστον τέσσερις Έλληνες Δήμαρχοι, απουσίαζε όμως παντελώς ο Δήμος Δελφών και ο Δήμαρχός του.

Ούτε έναν απλό χαιρετισμό, ούτε ένα μήνυμα, έστω για τους τύπους… Πώς γίνεται τώρα από το Φόρουμ των Δελφών (ένα γεγονός διεθνών διαστάσεων) να απουσιάζουν οι Δελφοί, μόνο ο κ. Ταγκαλής μπορεί να μας το εξηγήσει.

Κι όμως το καταφέραμε και αυτό, για πρώτη φορά από το 2016 και έπειτα… Και επειδή γνωρίζουμε πολύ καλά πώς λειτουργεί η διοργάνωση, το βέβαιο είναι ότι δεν μας το αρνήθηκαν. Απλά δεν το ζητήσαμε!

Ήταν απολύτως επιβεβλημένη φέτος η ενεργή παρουσία του Δημάρχου Δελφών και ακόμη πιο επιβεβλημένο ήταν το έντονο ενδιαφέρον που όφειλε να επιδείξει τον τελευταίο χρόνο με τακτικές συναντήσεις και έγγραφα προς τους διοργανωτές του Φόρουμ (κάτι που είναι εκ του αποτελέσματος εμφανές ότι δεν έγινε). Δεν μπορεί να απουσιάζεις από ένα τόσο σημαντικό γεγονός με παγκόσμια διάσταση, αντιθέτως ως δήμαρχος Δελφών είσαι υποχρεωμένος να κάνεις αισθητή την παρουσία σου (δεν απεκδύεσαι για κανένα λόγο τον ρόλο του οικοδεσπότη) και να εξασφαλίσεις τις συνθήκες εκείνες που θα επαναφέρουν με ασφάλεια και ομαλότητα τη διοργάνωση στον τόπο που γεννήθηκε και που φέρει το όνομά του.

Βεβαίως σε τέτοιες περιπτώσεις, για να είσαι αξιόπιστος οφείλεις να έχεις προετοιμαστεί κατάλληλα και να παρουσιάσεις το σχέδιό σου για σημαντικά έργα υποδομών, που τόσα χρόνια λείπουν και που είναι απαραίτητα σε τόσο μεγάλα γεγονότα. Δυστυχώς όμως ακόμη και ο χώρος στάθμευσης οχημάτων Δελφών (πολύ σημαντική υποδομή και για το Φόρουμ), έργο το οποίο προετοιμάστηκε και εντάχθηκε σε χρηματοδότηση στην προηγούμενη δημοτική θητεία, με την παρούσα δημοτική αρχή βρίσκεται στα αζήτητα.

Τελικά σε ένα συμπέρασμα καταλήγουμε σ’ αυτόν τον τόπο: Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε!

Ανανεωτική Δύναμη Δήμου Δελφών