Δημοτική Ενότητα Ιτέας – Διαρκής Υποβάθμιση

 

Τα άσχημα νέα για την Δ.Ε. Ιτέας συνεχίζονται, μιας και τις τελευταίες ημέρες πληροφορηθήκαμε και το κλείσιμο του υποκαταστήματος  της τράπεζας Πειραιώς στην Ιτέα. Έτσι θα παραμείνει ανοικτό μόνο ένα υποκατάστημα τραπέζης, αυτό της Εθνικής αλλά για πόσο καιρό ακόμη; Μόλις πριν από έναν περίπου χρόνο έκλεισε το υποκατάστημα της Alpha, ενώ το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ λειτουργεί με έναν και μόνο μόνιμο υπάλληλο, μετά την οικιοθελή αποχώρηση των δύο άλλων υπαλλήλων.

Εάν σε όλα αυτά αναλογιστούμε και το γεγονός ότι οι δημοτικοί άρχοντες κατάφεραν να αποδομήσουν πλήρως τις διοικητικές υπηρεσίες της Δ.Ε. Ιτέας, μεταφέροντας έμπειρους υπαλλήλους στην έδρα του Δήμου μας, αντιλαμβάνεται κανείς ότι η Ιτέα βιώνει μια μόνιμη καθημερινή υποβάθμιση. Εάν δε προστεθεί και η αρνητική συγκυρία, δηλαδή το κλείσιμο του Ισθμού της Κορίνθου λόγω καταπτώσεων των πρανών και μάλιστα μεσούσης της τουριστικής περιόδου, μιλάμε για ένα εκρηκτικό μίγμα οικονομικού μαρασμού και απόλυτης υποβάθμισης της δεύτερης σε πληθυσμό πόλης του Δήμου μας και μεγαλύτερου λιμανιού της βόρειας πλευράς του Κορινθιακού κόλπου.

Σε όλα αυτά λοιπόν τι έχει κάνει η σημερινή διοίκηση του κου Ταγκαλή; Απολύτως τίποτα. Αντί να έχουν ενεργήσει εδώ και καιρό να σταματήσει αυτή η κατηφόρα, παρακολουθούν απαθείς τα τεκταινόμενα. Αντί να είναι μπροστάρηδες σε αγώνες διεκδίκησης για την αναστροφή του αρνητικού κλίματος και την ανάπτυξη της περιοχής, έχουν κλειστεί στο καβούκι τους σαν να μην τρέχει τίποτα.

Όσον αφορά για τους νέους κόμβους της πόλης (Ιτέα – Κίρρα), τα νέα γήπεδα τένις, την δημιουργία υδατοδρομίου, την επέκταση σχεδίου πόλεως της Κίρρας κτλ. ουδείς γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι.

Το μόνο που κατάφεραν, είναι να μας πληροφορήσουν ότι το κλειστό γήπεδο της Ιτέας εντάχθηκε στο περιφερειακό πρόγραμμα επενδύσεων, αφού πέρασαν σχεδόν δυο χρόνια με το να το εντάσσουν και να το απεντάσσουν σε διάφορα κυβερνητικά προγράμματα και αφού στο τέλος χρειάστηκε η παρέμβαση του βουλευτή του Νομού μας για να μην οριστικά απενταχθεί.

Τελικά για το μόνο που ήταν άξιοι τα δύο χρόνια διοίκησης τους, είναι να τοποθετήσουν στην λεωφόρο Ηρώων γρασίδι στην θέση των λιγούστρων. Κάτι είναι κι αυτό, από το τίποτα. Θα μπορούσε να ήταν και χειρότερα!

Ανανεωτική Δύναμη Δήμου Δελφών