Οι παρεμβάσεις μας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών (31 Αυγούστου 2021)

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη στις 31 Αυγούστου, θέσαμε δύο θέματα με τη μορφή ερωτήσεων.

Α) Τη σύγκλιση του Συμβουλίου δια ζώσης από την επόμενη συνεδρίαση, τηρουμένων των εγκεκριμένων πρωτοκόλλων κατά της διάδοσης του κορωνοϊού. Επίσης, ζητήσαμε από την Πρόεδρο του ΔΣ τη διευκόλυνση των συνδημοτών μας μέσω της ελεύθερης πρόσβασης και παρακολούθησης των εργασιών του ΔΣ από το διαδίκτυο.

Β) Ενημέρωση για τις ενέργειες που προτίθεται να αναλάβει η Δημοτική Αρχή όσο αφορά το γεγονός της εισαγωγής μόνο 18 φοιτητών στο Τμήμα Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης του ΓΠΑ με έδρα την Άμφισσα, έναντι 197 την περίοδο 2020. Ο κος Ταγκαλής ζήτησε να συζητηθεί το μείζον θέμα στην επόμενη συνεδρίαση παρουσία και του βουλευτή του Νομού μας.

Επίσης, ως παράταξη τοποθετηθήκαμε στα θέματα μετονομασίας δημοτικών οδών σε πολλές δημοτικές ενότητες του Δήμου μας. Σε δύο δε εκ των περιπτώσεων, συνταχθήκαμε με το αίτημα παρατάξεων της ελάσσονος μειοψηφίας για ακύρωσή τους και επαναφορά τους προς συζήτηση.

Αναφορικά με τα θέματα της ανανέωσης συμβάσεων προσωπικού ΙΔΟΧ, παρά το γεγονός ότι υπερψηφίσαμε τις εισηγήσεις, καταγγείλαμε τη δημοτική αρχή για την μεγάλη αργοπορία στο να εισαχθούν τα σχετικά θέματα προς συζήτηση στο ΔΣ, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πληθώρα προβλημάτων και αναστάτωση και ανησυχία μεταξύ των ενδιαφερομένων.

Ανανεωτική Δύναμη Δήμου Δελφών