Οι παρεμβάσεις μας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών (28 Σεπτεμβρίου 2021)

Στο πρώτο δια ζώσης δημοτικό συμβούλιο έπειτα από έντεκα ολόκληρους (11) μήνες, που έλαβε χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού καταστήματος Άμφισσας, η παράταξή μας έθεσε τα παρακάτω ζητήματα υπό την μορφή ερωτήσεων προς την διοίκηση:

Α) Την μεγάλη καθυστέρηση της πορείας υλοποίησης του χώρου στάθμευσης οχημάτων Δελφών καθώς και την διασφάλιση της πίστωσης των 3.500.000 ευρώ, μετά τις πρόσφατες αρνητικές εξελίξεις όπως αυτές διατυπώθηκαν από τον Δήμαρχο στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού.

Β) Τις ενέργειες στις οποίες έχει αναλάβει η δημοτική αρχή, σε συνεργασία με άλλους φορείς της περιοχής, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα  το έργο αποκατάστασης των καταπτώσεων των πρανών του Ισθμού της Κορίνθου και να ξαναδοθεί στην κυκλοφορία η διώρυγα.

Γ) Την διαμόρφωση της τουριστικής πολιτικής του δήμου μας εκ μέρους της διοίκησης, μετά μάλιστα και την απομάκρυνση-αποξήλωση του ενός και μοναδικού γραφείου πληροφοριών που βρίσκονταν στην ανατολική είσοδο της πόλης των Δελφών και που εξυπηρετούσε τις ανάγκες όλων των δημοτικών ενοτήτων.

Δ) Την θέση της δημοτικής αρχής όσο αφορά την επιστολή διαμαρτυρίας του προέδρου και των μελών της κοινότητας Ιτέας, σχετικά με την απαξίωση και αποδυνάμωση του τοπικού συμβουλίου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Η σύμβουλος της παράταξης Δ.Ε. Ιτέας Σοφία Αναγνωστάκου – Παυλοστάθη, τοποθετήθηκε για τα θέματα της  απρόσκοπτης λειτουργίας της παιδικής χαράς Ιτέας καθώς και για την απουσία του Δήμου, όσο αφορά το οργανωτικό μέρος  της εκδήλωσης για την Ναυμαχία της Αγκάλης.

Αναφορικά με το θέμα της ανάκλησης της απόφασης για την ονοματοδοσία οδών στην Κοινότητα Προσηλίου, κατόπιν αιτήματος άνω των 25 υπογραφόντων κατοίκων της κοινότητας , η παράταξή μας τάχθηκε υπέρ με το επιχείρημα ότι οι διαδικασίες έγιναν εκ του προχείρου και ήταν αποσπασματικές και σε κάθε περίπτωση δημιούργησαν κλίμα πόλωσης στις σχέσεις των εκεί δημοτών.

Ανανεωτική Δύναμη Δήμου Δελφών