H Δημοτική Αρχή σε πλήρη σύγχυση!

Μετά την πρόσφατη συνέντευξη του προέδρου της ΔΕΥΑ κου Σ. Σωτηρόπουλου (στον οποίο ευχόμαστε ολόθερμα ταχεία ανάρρωση) στην ημερήσια τοπική εφημερίδα «Ώρα της Φωκίδας», δεν μπορούμε παρά να μην σχολιάσουμε τα παρακάτω.

Θέμα χωροθέτησης Ρομά. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ αποφεύγει επιμελώς να τοποθετηθεί για το εν λόγω θέμα, μιας και προφανώς δεν είναι θέμα της αρμοδιότητας του, αλλά σε κάθε περίπτωση και ως προβεβλημένο μέλος της δημοτικής αρχής θα έπρεπε να γνωρίζει ποιa είναι η λύση που προέκρινε ο κος Ταγκαλής προ τριετίας περίπου όταν ακύρωνε με την αντιπολιτευτική του στάση τις προσπάθειες της προηγούμενης δημοτικής αρχής να δώσει οριστικό τέλος στην παράνομη εγκατάσταση των Ρομά στον περιφερειακό δρόμο της Άμφισσας. Πέραν των άλλων εγκαταλείφθηκε και η αδρή χρηματοδότηση των 3,5 εκ. ευρώ περίπου μέσω του αρμόδιου Υπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας. Σήμερα λοιπόν αποδεικνύεται ότι στην πραγματικότητα παραπλανήθηκε το σύνολο της τοπικής κοινωνίας για προφανείς λόγους. Πέραν τούτου ουδέν, είμαστε στο ίδιο έργο θεατές και η υπόθεση Ρομά παραπέμφθηκε στις καλένδες ως συνήθως.

Πεζοδρόμηση οδού Γιαγτζή. Ο κος Σωτηρόπουλος ζητά συγνώμη από τους δημότες γιατί άθελά του τους κορόιδεψε, όπως χαρακτηριστικά λέει. Αποφεύγει όμως να εξηγήσει γιατί ο σημερινός δήμαρχος και τότε επικεφαλής της αντιπολίτευσης επιχειρηματολογούσε συνεχώς για την μετατροπή της Γιαγτζή σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας, ενώ σε κάθε περίπτωση υπενθύμιζε στους συνδημότες του ότι άπαξ και αναλάβει την διοίκηση του δήμου άμεσα θα ανοίξει την Γιαγτζή προς χρήση των αυτοκινήτων. Είναι απορίας άξιο που βασιζόταν, εάν και γνώστης των θεμάτων όντας αντιδήμαρχος Δ.Ε. Άμφισσας και Τεχνικών Υπηρεσιών σε παλαιότερη θητεία.

Απαξίωση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου. Ένα από τα βασικά επιχειρήματα του δημάρχου όσο ήταν στην αντιπολίτευση, ήταν ότι πολλές δημοτικές υπηρεσίες δυσλειτουργούν, ως αποτέλεσμα κυρίως των λανθασμένων επιλογών της δημοτικής αρχής Παναγιωτόπουλου. Τελικά, έρχεται σήμερα ο κος Σωτηρόπουλος να αποδομήσει πλήρως το αφήγημα αυτό, μιας και όπως χαρακτηριστικά λέει «για μία μόνο υπογραφή για έργο της ΔΕΥΑ περίμεναν δέκα ολόκληρους μήνες την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου». Τελικά, τι να υποθέσει ο καθένας από εμάς; Μάλλον όλα ήταν λόγια στον αέρα και επί της πράξεως ουδέν!

Κατάργηση της ΔΕΥΑ. Πραγματικά είχε γίνει κυρίαρχο σύνθημα προεκλογικά. Ήταν μια δημοτική εταιρεία που χαρακτηρίζονταν από τους διοικούντες ως προβληματική εκ της συστάσεως της και συνεπώς έπρεπε να απορροφηθεί από τον Δήμο. Τελικά δεν έγινε τίποτα απ’ όλα αυτά που έλεγαν, αλλά στην πορεία διαπιστώθηκε ότι είναι χρήσιμη η λειτουργία της επιχείρησης για τα έργα της ύδρευσης και της αποχέτευσης και μάλιστα με οικονομικά πλεονάσματα, όπως άλλωστε αποδεικνύουν όλοι οι εγκεκριμένοι Ισολογισμοί της. Ως δήθεν δικαιολογία προβάλουν την αναμονή της αποσαφήνισης από το αρμόδιο Υπουργείο θεμάτων νομικής φύσεως, για τα οποία όμως το Υπουργείο δεν απαντά εδώ και ενάμιση χρόνο!

Τελικά τι να υποθέσει κανείς μετά από όλα αυτά; Μάλλον ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και ότι όλα λειτουργούν στον αυτόματο!

Ανανεωτική Δύναμη Δήμου Δελφών