Παραταξιακές μικρότητες αιτία να μην αποκτήσει δωρεάν απινιδωτή αθλητικός σύλλογος του δήμου μας

Περίπου πριν από δύο μήνες, είχα την χαρά να παραδώσω έναν απινιδωτή στον αθλητικό σύλλογο της ιδιαίτερης πατρίδας μου, τον Ησαΐα Δεσφίνας.

Με πλησίασαν τότε και αλλά αθλητικά σωματεία, ζητώντας μου να βοηθήσω ώστε να αποκτήσουν και εκείνοι κάτι ανάλογο, προκειμένου να παρέχουν συνθήκες ασφάλειας στους αθλητές τους.

Με μεγάλη προθυμία έσπευσα να βοηθήσω για την υλοποίηση των αιτημάτων τους και μεσολάβησα στο «Αλουμίνιον της Ελλάδος», ώστε να αποκτηθούν άλλοι δύο απινιδωτές.

Αφού εγκρίθηκε το αίτημά μας, παρέδωσα πριν λίγες μέρες τον έναν απινιδωτή στο Κλειστό Γυμναστήριο Ιτέας και οι σύλλογοι της πόλης υποδέχτηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό το νέο απόκτημα…

Με μεγάλη μου έκπληξη όμως χθες δέχτηκα τηλεφώνημα από τον σύλλογο που είχε αιτηθεί τον δεύτερο απινιδωτή και ενημερώθηκα πως πλέον το συμβούλιο της ομάδας δεν τον θέλει..

Το παρασκήνιο είναι ότι αιρετός της δημοτικής αρχής (και μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου αυτού) τους εξανάγκασε την τελευταία στιγμή και παρότι είχε προηγηθεί πολύμηνη προσπάθεια για το σημαντικό αυτό θέμα, να αποσύρουν το έγγραφο αίτημά τους, για λόγους πολιτικούς… ή μάλλον πολιτικάντικους..

Αποτέλεσμα: Το πολύτιμο για την ζωή μηχάνημα επιστρέφεται στον χορηγό μας και η απογοήτευση για την μικρότητα που επικρατεί είναι διάχυτη σε όλους τους ανθρώπους που κινητοποιήθηκαν για να βοηθήσουν.

Συμπέρασμα: Η «πολιτική» όταν εμπλέκεται με τον αθλητισμό πρέπει να δίνει λύσεις και απαντήσεις, όχι να βάζει «stop» και να δημιουργεί διχασμούς..

Ας συναγωνιστούμε επιτέλους πάνω στο ποιος είναι ο καλύτερος και όχι στο πώς θα βάλουμε τρικλοποδιές στους πολιτικούς μας αντιπάλους, ακόμη κι όταν κάνουν κάτι προφανώς ωφέλιμο, κατόπιν αιτήματος που δέχτηκαν.

16/1/2022

Νεκτάριος Μίχος
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δελφών
(Ανανεωτική Δύναμη Δήμου Δελφών – Υπεύθυνος για Θέματα Αθλητισμού)

<><><><><><><><><><><><>

Στις 14/1/2021, παρέδωσα στο Κλειστό Γυμναστήριο Ιτέας έναν απινιδωτή όπως είχα υποσχεθεί, για να καλύπτει τις ανάγκες των προπονήσεων και των αγώνων… με την ευχή να είναι αχρείαστος !!!

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Όμιλο Επιχειρήσεων Μυτιληναίος και ιδιαιτέρως τον κύριο Γιάννη Καραβά και την κυρία Αντιγόνη Κατσανάκη για την προθυμία και την ευαισθησία που επέδειξαν για ακόμη μια φορά.