Το παραταξιακό συμφέρον πάνω από την υγεία των αθλητών μας;

Δεν ξέρω αν πρέπει να κλάψω ή να γελάσω…

Εκδίδει ανακοίνωση ο πρώην αντιδήμαρχος Παρνασσού και νυν γενικός αρμόδιος για τον Αθλητισμό στον Δήμο μας κ. Ευάγγελος Κούσουλας (όπως λέει …για την αποκατάσταση της αλήθειας) και κατ’ ουσίαν επιβεβαιώνει πλήρως αυτά που κατήγγειλα.

Βέβαια, προκειμένου να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα (και πάντα …για την αποκατάσταση της αλήθειας) ξεκινά την ανακοίνωσή του μ’ ένα ψέμα. Ότι δήθεν ένα μέλος του Δ.Σ. ζήτησε την χορήγηση του απινιδωτή.

Γνωρίζει καλά εντούτοις ο κ. Κούσουλας ότι το έγγραφο αίτημα το υπέβαλε όχι ένα μέλος του Δ.Σ., αλλά ο Πρόεδρός του, που κατά το νόμο και κατά το Καταστατικό, εκπροσωπεί τον Σύλλογο.

Το αίτημα μάλιστα υποβλήθηκε επίσημα τον Σεπτέμβριο του 2021 (28.9.2021) και εγώ γνωστοποίησα δημόσια την θετική κατάληξη της μεσολάβησής μου ήδη από την 1η Νοεμβρίου. Όλα αυτά είναι έγγραφα και δημόσια!

Ο αρμόδιος για τον αθλητισμό στον Δήμο Δελφών (εντελώς αντίθετα στον θεσμικό του ρόλο) εκβίασε όπως είναι γνωστό τοις πάσι το Δ.Σ. του συλλόγου με παραιτήσεις και άλλες απειλές, ώστε να αρνηθούν την χορηγία που οι ίδιοι είχαν ζητήσει. Ουσιαστικά μάλιστα εξανάγκασε τη διοίκηση του ιστορικού Διαγόρα Πολυδρόσου στην δημόσια απαξίωσή της, με προβολή φαιδρών δικαιολογιών επιπέδου Γυμνασίου…

Ο κ. Κούσουλας οφείλει να αναλογιστεί την θεσμική του θέση στον Δήμο Δελφών και ο κ. δήμαρχος πρέπει να αξιολογήσει αν οι επιλογές του δικαιώνονται ή όχι!

17/1/2022

Νεκτάριος Μίχος
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δελφών
(Ανανεωτική Δύναμη Δήμου Δελφών – Υπεύθυνος για Θέματα Αθλητισμού)

Διαβάστε ακόμη:
Παραταξιακές μικρότητες αιτία να μην αποκτήσει δωρεάν απινιδωτή αθλητικός σύλλογος του δήμου μας

<><><><><><><><><><><>

 Η απάντηση του Ευάγγελου Κούσουλα

Απάντηση στην από 16.01.22 ανάρτηση του Δημοτικού συμβούλου κ. Νεκτάριου Μίχου στα μέσα Κοινωνικής δικτύωσης (f/b).

‘Η μισή αλήθεια είναι ανήθικη και συχνά χειρότερη από το ψέμα’

Αναγνώσαμε την ανάρτηση του Δημοτικού συμβούλου κ.Νεκτάριου Μίχου, όπου, χωρίς να κατονομάζει ευθέως τον αθλητικό σύλλογο ‘Διαγόρα Πολυδρόσου’ και εμένα προσωπικά ως μέλος του ΔΣ του συλλόγου και αρμόδιο εντεταλμένο σύμβουλο του Δ.Δελφών σε θέματα αθλητισμού, αλλά φροντίζοντας εντέχνως να με ‘φωτογραφίσει’ , μου προσάπτει τους ατυχείς χαρακτηρισμούς σε δήθεν ενέργειές μου, ως ‘μικρότητες’, ‘πολιτικάντικες’ και ‘διχαστικές’ !

Η αφορμή του ανακριβούς και παραπλανητικού δημοσιεύματός του, ήταν ότι δήθεν ‘εξανάγκασα’ το σύλλογο να αρνηθεί χορηγία απινιδωτή, που ο σύλλογος είχε αιτηθεί και που ο ίδιος είχε μεριμνήσει να προμηθευτεί !

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, ή καλύτερα την ανάγνωση όλης της αλήθειας, οφείλουμε να ενημερώσουμε όλους τους συμπολίτες μας ότι:

Μέλος του Αθλητικού συλλόγου, πράγματι αιτήθηκε στον κ.Νεκτάριο Μίχο την προμήθεια απινιδωτή. Αυτό όμως που το μέλος του συλλόγου δεν γνώριζε ήταν ότι η Πολύδροσος και ο αθλητικός σύλλογος ‘Διαγόρας’ έχει ήδη στη διάθεσή του απινιδωτή, μετά από χορηγία του συλλόγου νέων, όπως προκύπτει και από τη σημερινή ανακοίνωση του ΔΣ του συλλόγου ‘Διαγόρας Πολυδρόσου’!

Σε κάθε περίπτωση θα ήταν χρησιμότερο να δοθεί ο απινιδωτής σε σύλλογο ή εγκατάσταση αθλητική που έχει έλλειψη.

Η χορηγία απινιδωτών, είναι αξιέπαινη απ’ όπου και αν προέρχεται και η οποία σε συνδυασμό με τους τρεις απινιδωτές που προμηθεύτηκε ο Δ.Δελφών πρόσφατα, θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση επικίνδυνων καταστάσεων για τους αθλητές μας, τις οποίες και απ’ ευχόμαστε.

Σχετικά με τη σκοπιμότητα που τυχόν εξυπηρετεί η σημερινή του ανάρτηση με τους συνεχείς ατυχείς και προσβλητικούς του χαρακτηρισμούς, εμείς ως Δημοτική αρχή δεν πρόκειται να τους σχολιάσουμε, ούτε θέλουμε να τον ακολουθήσουμε, αφού το ύφος και το πνεύμα που μας διακατέχει δεν συνάδει με τις τακτικές που ακολουθεί ο συγκεκριμένος Δημοτικός σύμβουλος και τις οποίες θέτουμε στην κρίση των Πολιτών.

Ευάγγελος Κούσουλας.
Εντεταλμένος σύμβουλος Δ.Δελφών
σε θέματα Αθλητισμού